Gezondere Sportkantine (Team:Fit JOGG)

Product/dienst

 

De Gezondere Sportkantine (Team:Fit)

Omschrijving

MVV Nederland adviseert in opdracht van Stichting JOGG (voorheen: Jongeren op Gezond Gewicht) verenigingen en gemeenten over bewustwoording en implementatie van een gezonder assortiment in de sportkantine en bij evenementen. Team:Fit (de gezondere sportkantine) is een initiatief van JOGG. Wij zetten ons in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Als team doen we dit samen met gemotiveerde ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.

Het gaat bij het assortiment om minder zout, minder vet, minder zoet en minder alcohol. Voor ieder product zorgen we voor een gezonder alternatief. Wij zorgen samen met JOGG voor kennis en draagvlak bij de verenigingen met onze Team:Fit Adviseurs. Uitgangspunten daarbij zijn: gemak, eenvoud, zichtbaarheid, aantrekkelijkheid en behoudt van marge.

MVV Nederland is opdrachtnemer van het Stichting JOGG) om in 2025 4.500 sportorganisaties te adviseren over de gezonde sportkantine. Andere projectpartners daarbij zijn onder andere het Voedingscentrum, NOC*NSF, Sligro, Greenco, Le Credit Sportief, KNVB, Atletiekunie en Sportfondsen.

MVV Nederland heeft een gespecialiseerde Team:Fit Coördinator in dienst die zich alleen hiermee bezighoudt. Daarnaast hebben wij diverse verenigingsadviseurs opgeleid tot Team:Fit Coach en Kantinescan Specialist.

Resultaat

Verenigingen (bestuurders, barcommissies, overige leden en externe partners) die gemotiveerd met Team:Fit (de gezonde Sportkantine) aan de slag te gaan. Zij vinden het niet alleen maatschappelijk relevant, maar ook vooral leuk om te doen. Onze ondersteuning zorgt voor draagvlak en een succesvolle en structurele implementatie van Team:Fit.

Opdrachtgevers

  • Team:Fit/Gezondere Sportkantine: Stichting JOGG in heel Nederland. Team:Fit is een initiatief van JOGG, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
  • Fruit4Sport. Wageningen Universiteit PPO: I.s.m. gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en het Innovatiecentrum fruit en notenbomen geplaatst op sportpark Middenmeer in Amsterdam.

DSC_2669