Vitaliteitsonderzoek

Product/dienst

 

Vitaliteitsonderzoek

 

Omschrijving

MVV Nederland heeft een compleet vitaliteitsonderzoek voor vrijwilligersorganisaties ontwikkeld. Doordat de verenigingen hun ontwikkeling zelf bijhouden in een gebruikersvriendelijke webomgeving ontstaat er een doorlopende monitoring en actueel vitaliteitsonderzoek. Deze integrale werkwijze zorgt voor capaciteit en financiële efficiënties voor de gemeente, zorgt voor jaarlijkse up-to-date informatie over de ‘status’ van de vrijwilligersorganisaties en geeft inzicht in de maatschappelijke activiteiten die zij uitvoeren. Het webbased vitaliteitsonderzoek is dusdanig opgezet dat vooral ook de (bestuurders van) vrijwilligersorganisatie er zelf nuttige informatie uit kunnen halen over de ontwikkeling van hun vereniging. Het gaat dan overige informatie van de afgelopen jaren, een prognose van het aankomende jaar en een vooruitblik 10 jaar verder.

 

Voorbeelden onderdelen uit het vitaliteitsonderzoek zijn ledenontwikkelingen (aantallen, soorten, doelgroepen), financiële zaken, sfeer & cultuur, beleid, organisatie, maatschappelijke activiteiten, samenwerkingsverbanden en ontwikkelingen van de kernactiviteit (niveau, teams, etc).

 

Resultaat

Doorlopend een actueel inzicht in de ‘status’ van vrijwilligersorganisaties en de maatschappelijke activiteiten die zij in de lokale samenleving doen. Een gedegen inzicht in de eigen organisatie voor de verenigingsbestuurders, die de verkregen informatie vervolgens kunnen gebruiken voor de aansturing daarvan. Dit zal leiden tot een verbetering van de vitaliteit van de vrijwilligersorganisaties en lokale samenleving.