Vrijwilligers CV

Product/dienst

 

Vrijwilligers CV

 

Omschrijving

Niet alleen vrijwilligersorganisaties maar ook bijvoorbeeld zorginstellingen en mantelzorg kunnen niet zonder vrijwilligers. Met hun inzet, kennis en kunde leveren meer dan een miljoen vrijwilligers een belangrijke bijdrage aan de samenleving. De Nederlandse vrijwilligersorganisaties zijn daarin uniek in de wereld.

 

De kennis, kunde en competenties die vrijwilligers ontwikkelen in de vereniging zijn zeer bruikbaar op andere gebieden in de samenleving en voor werkgevers.

 

Ga maar eens na:

·      De installateur die als trainer 14-15 jarigen pubers weet te motiveren en hun talenten ontwikkelt heeft blijkbaar bepaalde competenties in zich. Weet de werkgever dat?

·      De boekhoudster die op een geweldige manier sponsorpakketten weet te verkopen. Weet de werkgever dat hij of zij een commercieel talent in huis heeft?

·      De jonge moeder die na een aantal jaren thuis weer aan het werk wil, maar wel al die jaren vrijwilligerswerk heeft gedaan door een evenementencommissie aan te sturen. Eigenlijk heeft die moeder dus gewoon werk- en leidinggevende ervaring opgedaan. Het was alleen onbetaald.

·      De ex-student die net afgestudeerd is. Een lege CV, maar wel al jaren actief in een jeugdbestuur of feestcommissie. Organisatietalent?

·      De vrijwilliger die regelmatig in het verzorgingshuis dementerende ouderen helpt? Zorgzaam? Geduldig? Service gericht?

 

Zo zijn er nog honderden vrijwilligersactiviteiten die zorgen voor ontwikkeling in kennis, kunde en competenties. Als waardering voor de vrijwilligers en vanuit onze eigen maatschappelijke doelstellingen heeft MVV Nederland een Vrijwilligers CV ontwikkeld. De Vrijwilliger is GOUD waard!

 

Gebruik ervan is gratis. Stuur ons een email en wij zullen u een voorbeeld CV toesturen.

 

Steeds meer werkgevers vragen gelukkig naar vrijwilligersactiviteiten. Stimuleer vrijwilligers dan ook de Vrijwilligers CV altijd bij hun sollicitaties te gebruiken.

 

Resultaat

Vastleggen van kennis en kunde. Toegenomen waardering van het belang van vrijwilligerswerk. Gemotiveerde vrijwilligers. Toegenomen kansen op de arbeidsmarkt.